Krachttraing of Bodypump

Posted on by 0 comment

Nou dat was weer lang geleden. De maand december was een drukke maand met zowel leuke dingen (verjaardag, kerst en alles) en wat minder leuke dingen (overleden mensen). Dus ik had even een maandje rust genomen om wat meer tijd voor mezelf te hebben. Maar ik ben weer helemaal terug en hoe! Ik weet zeker dat 2015 mijn jaar wordt! Dit jaar staan er weer leuke gerechten en trainingsschema’s klaar!

fit 2015

Vandaag gaan we kijken naar fitness ten opzichte van een groepsles bodypump/clubpower. Ik deed maandag namelijk voor het eerst sinds een lange tijd weer een lesje bodypump mee. Nu train ik mijn spieren altijd met weinig herhalingen (meestal rond de 8), dus dat is puur op kracht. Maar met bodypump doe je juist trainen op uithoudingsvermogen, omdat elke nummer meestal 4 a 5 minuten is. Dus elke spiergroep train je 4 minuten achter elkaar. Die belasting is echt totaal anders! Vandaar dat ik de dag daarna ook enorm spierpijn had. Wat is beter?

De grote vraag is, wat wil je bereiken?
Met bodypump zul je zeker spieren trainen, maar de kans om breder te worden is een stuk kleiner dan op kracht trainen. Wel zul je de lijnen gaan zien, omdat je spieren sterk, maar ook lang worden. Bovendien is bodypump ook ideaal als je snel even een uurtje wil sporten en je veel spiergroepen wil pakken. Of als je nog niet zo lang sport en je kennis wat betreft zelf trainen nog niet zo groot is.

bodypump

Met fitness kun je ook op uithoudingsvermogen trainen, maar ook op kracht. De vrijheid is hier een stuk groter omdat je niet gebonden bent aan het lesprogramma. Zo kun om de 4 weken andere oefeningen doen, zodat je spieren goed ‘alert’ blijven. Ik persoonlijk ben geen fan van 3 maanden hetzelfde doen, aangezien je spieren dan wennen aan die oefeningen en je de groei remt. Bovendien kun je veel langer de tijd nemen per spiergroep, waardoor je sneller resultaat zult zien.

Uiteindelijk komt het dus neer op je voorkeur. Wil je echt een stuk sterker worden en duidelijke spieren zien of wil je alle spieren een beetje in vorm houden en geniet je van de groepssfeer? Ik persoonlijk denk dat een combinatie helemaal goed is. Zo doe je van allebei wat en zullen je spieren constant nieuwe impulsen krijgen. Wat is jouw mening?

Category: Workout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>