Vegetarische bulgur salade

bulgurVoor vandaag staat er een bulgur salade op de planning. Kerst komt eraan en dan wil iedereen altijd lekker koken. Vaak hebben mensen altijd de standaard dingen zoals ragout, een rollade, meloen met ham. We kunnen er niet omheen, we zijn ergens toch traditie gevoelig. Wat deze drie recepten nog meer met elkaar gemeen hebben, is dat er vlees in zit. Niets mis mee, want veel mensen houden van vlees. Ik persoonlijk ben al een tijdje richting de vegetarische lijfstijl aan het drijven en het leek me daarom leuk om zo voor de kerst een lekker, gezond en vegetarisch recept met jullie te delen!

Waarom is de bulgur salade gezond?

Bulgur bevat minder koolhydraten dan pasta of rijst en heeft evenveel eiwitten. Daarnaast is het ook nog ontzettend vezelrijk. Qua koolhydraten ligt het dicht bij quinoa, alleen zit er veel minder vet in. Daarnaast is het ook super lekker in een salade. Voor het recept heb ik de hoeveelheden aangehouden voor twee personen.

Ingrediƫnten

– 100 gram bulgur
– 150 gram kikkererwten
– 1 paprika (ik kies zelf altijd voor de rode, maar als je wat zoeter wil kun je de gele kiezen)
– 1 komkommer
– 2 tomaten
– 2 handen rucola
– 3 takjes munt (op smaak, omdat munt kan overheersen)
– halve limoen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel appelazijn
– zout
– peper

Kook de bulgur zoals het op de verpakking staat. Terwijl dit aan het koken is snijd je de paprika, tomaten en de komkommer in stukken. Laat de kikkererwten even uitlekken en gooi deze dan samen met de gesneden groente in een schaal. Hak de muntblaadjes fijn en doe ook deze in de schaal erbij. Gooi de rucola er overheen en hussel het alvast een beetje door elkaar. Als de bulgur klaar is giet je deze af en voeg je het toe bij de salade.

Gezonde dressing

Het kan zonder dressing misschien een beetje droog zijn, daarom is het lekker om een gezonde dressing bij de bulgur salade te maken. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel appelazijn en het sap van een halve limoen. Voeg op smaak hier peper en zout aan toe.

Category: Voeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>