Klaar met getwijfel

Posted on by 1 comment

IMG_20150420_002147Het is een tijdje stil geweest. Dit omdat ik aan het twijfelen was of ik de wedstrijd nog ging doen. Begrijp me niet verkeerd, ik wilde het nog steeds heel graag. Het is alleen heel lastig als niet iedereen in je omgeving het er mee eens is.


Nu ben ik niet iemand die stopt als de eerste de beste persoon zich negatief uitlaat over mijn dromen. Maar het is wel anders als iemand in je naaste omgeving er niet helemaal achterstaat. Toch heb ik besloten om er gewoon mee door te gaan en mijn droom waar te maken. Zijn er veel dingen die ik ervoor moeten laten? Ja misschien wel. Nee, ik kan niet bij een verjaardag alles naar binnen proppen en ja ik word een beetje chagrijnig als ik iets heb waardoor ik niet kan trainen. En je wil me al helemaal niet zien na een slechte training.

Waarom
Waarom wil ik het dan toch doen? Omdat ik het een leuke, goede uitdaging vind en zo’n lichaam mijn ideaalbeeld is. Dun ben ik heel lang geweest en ook heb ik een wat vollere periode in mijn leven gehad. Maar een lichaam waaraan je kan zien dat er veel discipline voor nodig is, nee dat heb ik nog nooit gehad. En als ik dan kijk naar al mijn vrouwelijke fitness voorbeelden dan kan ik niet wachten om er ook zo uit te zien.

Training
Nu ik heb besloten om er toch heel hard voor te werken, zijn er wat dingen veranderd. Ik train nu vijf keer per week krachttraining en probeer twee keer per week cardio erin te proppen. Nu ben ik niet zo’n grote fan van cardio, dus dat is nog een hele opgave. Daarom dat ik het ook maar heb beperkt tot twee keer per week, waarvan een keer een rondje hardlopen (voelt toch minder cardio-achtig dan op een cardioapparaat op de sportschool). De tweede keer cardio is een hiit training van een half uurtje en daar moet ik me echt doorheen persen.

Voeding
Ook wat betreft eten heb ik aanpassingen gedaan en dit is voor mij het zwaarste. Ik ben helemaal gestopt met snoep, wat voor mij als zoetekauw een pijnlijke beslissing is geweest. Sowieso probeer ik mijn suikerinname heel erg te beperken. Dit klinkt alsof ik heel weinig eet, maar eigenlijk eet ik nu veel meer dan vroeger. Mijn familie zat laatst met Pasen nog vol verbazing te kijken hoe ik al mijn eten naar binnen aan het schuiven was. Spiermassa en afvallen bereik je namelijk niet met weinig eten, maar met veel en gezond eten.

Foto’s
Ik heb ook foto’s gemaakt in ondergoed en die ga ik elke maand maken om te kijken of ik vooruitgang zie. Dit is namelijk de beste manier om zelf vooruitgang te zien. Ik sta zo vaak voor de spiegel te trainen of les te geven, dat ik de vooruitgang zelf amper zie. Mensen die mij een tijdje niet gezien hebben, reageren al snel met: “Goh je kunt echt zien dat je traint, je lichaam is al veranderd.” Zelf zie ik het echter nog niet heel vaak, alleen van mijn rug omdat ik daar al foto’s van maakte, dus daarom heb ik besloten om de komende periode van alles foto’s te maken. Deze kun je zien op mijn instagram account (@train_run_love).

Vanaf nu zal ik jullie weer vaker op de hoogte houden en gezonde recepten en leuke oefeningen posten!

Category: Dagboek

One comment on “Klaar met getwijfel

  1. Echt goed bezig hoor! Mooie resultaten al. Zeg heb je een voorbeeld van wat je dan eet op een dag? Je zegt je eet best veel. Groetjes, Alice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>