Triceps oefeningen

Posted on by 0 comment

TricepsVeel meisje hoor ik wel eens klagen over hun kipfilet. En dan heb ik het niet over wat op hun bord ligt, maar over het onderste gedeelte van hun bovenarm wat minder getraind is. Ik hoor het een medestudent nog zo zeggen: “Ja en als ik dan zo zwaai, dan zie je het zo heen en weer flubberen.”

Daarom vandaag de focus op de triceps: de spier die aan de buitenkant van je bovenarm zit. En die kun je ook prima thuis trainen als je geen zin hebt om naar de sportschool te gaan. Gewoon met je eigen lichaamsgewicht en eventueel iets van attributen.

De eerste oefeningen die je kunt doen is dippen. Je plaatst je handen achter je rug op een stoel of bank en strekt je benen voor je uit (als je gestrekte benen te zwaar vindt, kun je ze eventueel ook een stukje buigen en je voeten plat op de grond plaatsen). Je vingertoppen wijzen naar je rug en je billen zijn net voor de rand van de bank. Vanaf hier buig je je armen en laat je je billen zakken tot net iets boven de grond en zorg dat je die navel goed intrekt. Let erop dat je je ellenbogen echt recht naar achter buigt in plaats van licht opzij.

Daarna duw je jezelf vanuit je armen weer omhoog. Zet de kracht niet achter je heupen, want dan doet de triceps nog zijn werk niet.

20141111_17260420141111_172515

Een tweede oefening is een smalle push-up. Dit is anders dan de push-up die je de meeste mensen ziet doen, want met een normale (brede) push-up train je de borstspier voornamelijk. Je plaatst je handen op schouderbreedte en zakt omlaag. Je ellenbogen gaan hier langs je lichaam en dus ook niet opzij, want train je niet meer je triceps. Let erop dat je je rug stilhoudt en hem niet hol gaat trekken. Nu is een smalle push-up best lastig in het begin, dus kun je het ook iets makkelijker maken. Ga een stukje van de muur staan en strek je armen voor je uit. Leun iets naar voor en plaats je handen tegen de muur. Vanuit deze positie kun je ook een smalle push-up uitvoeren, waarbij de muur als de vloer functioneert.

20141111_17321320141111_173234

Veel succes!

Category: Workout | Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>