Drie krachttraining fabels

10301053_247651072025178_5691770267131065094_nEr zijn veel fabels over krachttraining in de wereld en vooral voor vrouwen. Logisch aangezien er zoveel verschillende visies zijn en zelfs onderzoeken elkaar tegenspreken. Vandaag gaan we drie fabels uit de wereld helpen.

Van krachttraining word je als vrouw enorm breed
Nee, tenzij je twee keer per dag aan krachttraining doet en je eetschema perfect is aangepast aan je training. Dan nog moet je hard werken. Dus als je vrouwen in de kleedkamer hoort zeggen dat ze nog maar twee keer per week krachttraining doen in plaats van drie keer omdat ze anders te breed worden, wees niet bang. Wat je hoort is grootspraak. Vrouwen hebben namelijk veel minder testosteron in hun lichaam in vergelijking met mannen en juist dit stofje zorgt er voor een groot gedeelte voor dat je makkelijk spieren ontwikkeld.
Hoeveel is de testosteron verhouding dan:
Mannen: 300 – 1.000 ng/dL
Vrouwen: 15 – 70 ng/dL
(ng/dL = nanogram per deciliter bloed)

Een vrouw met veel testosteron heeft, dus nog altijd vier keer minder dan een man met weinig testosteron. Een man heeft gemiddeld gezien vijftien keer zoveel testosteron dan een vrouw. Reken dus maar uit hoeveel meer werk een vrouw moet leveren om spiermassa te kweken in vergelijking met een man.
Zolang je je niet volspuit met testosteron hoef je dus niet bang te zijn dat je een mannelijk lichaam creëert met krachttraining.

Met krachttraining zet je vet om in spier
Helaas niet. Spier is spier en vet is vet. Vet verandert dus niet magisch in spier als je gaat trainen, hoe handig dat ook zou zijn. Wat er wel gebeurd is dat je vet verbrandt tijdens een training (mits je goed eet) en je spier opbouwt. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer vet je verbrand in een rustperiode aangezien je metabolisme stijgt. Dus spieropbouw en vetafbraak hebben zeker wel een verband met elkaar, alleen verandert het een niet in het ander.

Van crunches krijg je een platte buik
Nope. Van geen enkele buikspieroefening krijg je een platte buik. Buikspieren trainen helpt zeker met het ontwikkelen van een sixpack en als je netjes je buikspieren traint, zul je misschien ook wel een sixpack hebben. Alleen komt die niet te voorschijn door alleen maar buikspieren te doen. Je percentage buikvet moet laag zijn als je de lijnen van je buikspieren wil zien. De enige manier om dat voor elkaar te krijgen, is een goed eetpatroon. De plaatjes ‘abs are made in the kitchen’ kloppen namelijk. Voeding is het belangrijkste voor een lager vetpercentage.

Weet jij nog wat fabels of vraag je je af of een bepaald feit wel klopt? Zet het hieronder!

One comment on “Drie krachttraining fabels

  1. Ja, die tweede!!! Waarom doe je zoveel krachttraining? Je wil toch niet in een halve man veranderen? Hahaha.. Hilarisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>