Couscoussalade met kip

10959598_10205651305857602_1016047079000731877_nLange dagen zijn vaak funest voor je eetpatroon, want wie heeft er zin om nog een hele avond in de keuken te staan als je de hele dag hebt gewerkt? Ik merk nu ik weer trouw colleges volg, ik het liefst eten bestel of iets uit de vriezer trek. Nu heb ik wel een aantal prepbakjes in mijn vriezer staan, maar die raken langzaam op.

Daarom vandaag een recept wat snel klaar is: couscoussalade met kip. Het enige wat langer nodig heeft, is de kip, de rode ui en de couscous. De mais en kidneybonen hoef je alleen maar even te laten uitlekken. Binnen 15 minuten kun je al aan tafel.

Wat hebben we nodig:
– couscous
– kip blokjes
– ijsbergsla
– mais
– kidneybonen
– tomaat
– rode ui
– ketjap

Zet een pan met water op en wacht tot het water kookt. Als het eenmaal kookt, haal je het van het vuur en gooi je de couscous in de pan. Blijf af en toe roeren totdat het meeste water is opgenomen. Bak tegelijkertijd de kip samen met de rode ui. Je kunt de kip eventueel afblussen met ketjap. Snijd de tomaat in blokjes en laat de mais en kidneybonen uitlekken. Pak een grote kom en gooi alles erin. Goed mengen met een slacouvert en je kunt eten.

Category: Voeding

2 comments on “Couscoussalade met kip

  1. Die ga ik proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>