Pasta met aubergine

pasta
Naast trainen is gezond eten ook een belangrijke factor om fit te worden. Daarom vandaag een lekker pasta recept. Met veel groente en zonder toegevoegde saus.

Wat zijn de ingrediƫnten die je nodig hebt (voor 2 personen):
– 1 aubergine
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 300 gram cherry tomaatjes
– 1 bolletje mozzarella
– halve peper
– handjevol pijnboompitten
– paar takjes munt
– 150 gram penne

Snijd de aubergine in wat dikkere plakken en snijd deze plakken daarna in vier stukken. Pers de knoflook tenen of snijd ze anders in kleine stukjes. Snijd de tomaatjes open en vang het sap op in een apart schaaltje. Halveer daarna de tomaatjes. Snijd daarna ook de uien en de halve peper. Als laatste snijd je de mozzarella en leg deze op een apart bordje.
Gooi de aubergine, knoflook, ui en peper in een pan en laat het twee minuten bakken. Zet het gas daarna half en laat het een kwartier stoven. Vergeet niet af en toe even te roeren. Gooi de laatste drie minuten de tomaatjes erbij. Rooster in een aparte pan de pijnboompitten even, dit hoeft niet langer dan 1 a 2 minuten. In de tussentijd zorg je ook dat de pasta klaar is. Gooi de sap van de tomaatjes bij de groente en hussel de geroosterde pijnboompitten er door heen. Schep eerst de penne op en daarna het groente mengsel erover heen. Op je bord kun je zelf wat mozzarella toevoegen en wat blaadjes munt voor de frisse smaak.

Waarom deze pasta zo gezond is?
Rode peper versnelt je metabolisme, dus als je probeert af te vallen is dit altijd fijn. Verder is de saus (de sap van de tomaatjes) vers en zonder toegevoegde stoffen. Ook ui en knoflook zijn erg gezond en hebben verschillende werkingen. Uit onderzoek is gebleken dat ui tegen kanker helpt en dat knoflook een positieve werking heeft tegen hart- en vaatziekten. Bovendien is het ook ontzettend lekker en dat is ook belangrijk!

Category: Voeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>