Wraps met zalm en avocado

20150121_142519 Vandaag een gezonde lunch waar ik echt helemaal verliefd op ben. Ik ben namelijk alle standaard boterhammen een beetje zat en ben voorlopig even helemaal gestopt met het eten van brood. Wat is dan een goede vervanging als lunch, wat ook nog makkelijk mee te nemen is naar werk of college? Ik zeg wraps!

Natuurlijk kun je enorm variƫren met de vulling in je wrap, maar voor vandaag focussen we ons op de wrap met zalm. Zalm zit namelijk vol met eiwitten en gezonde vetten en is ook super lekker. Bovendien is het ook goed te combineren met veel andere gezonde dingen.

Dus wat hebben we nodig:
– volkoren wraps
– gerookte zalm
– bladspinazie
– een rode paprika
– een avocado
– paturain

Smeer de wrap in met een klein laagje paturain. Leg de zalm in het midden van de wrap. Ik doe altijd twee plakken per wrap, maar het ligt eraan wat je zelf lekker vind. Snijd de paprika en de avocado in repen en leg deze bovenop de zalm. Strooi er daarna nog wat bladspinazie overheen en rol de wrap op. Je kunt er ook gelijk een aantal maken en deze in de koelkast leggen.

20150121_143235

Waarom is deze wrap zo gezond?
Vanwege de vele eiwitten en gezonde vetten in de zalm. Ook avocado zit vol goede vetten en past goed bij de zalm. Bladspinazie zit vol ijzer, iets wat voor sporters erg belangrijk is. In paprika zit weer veel calcium. Deze wrap is dus best laag in koolhydraten, maar rijk aan andere voedingsstoffen. Dus heb je een keer zin in iets anders, maak dan deze wrap!

Category: Voeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>