Mijn doel: bikini fitness

bikini fitnessVandaag een korte blog over mezelf. Of eigenlijk meer een blog over wat mijn doel is voor dit jaar. Natuurlijk ben ik altijd druk bezig met sporten en gezond eten, maar dit jaar wil ik dit naar een hoger niveau tillen. Wat dat hogere niveau is: aan het eind van het jaar meedoen met de bikini klasse bij de FlexCup.

Nu zijn er veel vooroordelen over het meedoen aan een fitness wedstrijd. Veel mensen denken dat iedereen die mee doet, zich volpropt met anabolen of steroïden. Natuurlijk zitten er mensen tussen die middelen gebruiken om breder te worden, maar het grootste gedeelte, en zeker in de bikini klasse, is allemaal natuurlijk bereikt. Het is alleen hard werken en gedisciplineerd zijn in zowel je trainingen als in je voeding.

Een groot vooroordeel waar ik zelf tegenaan loop is dat mensen snel zeggen dat je dan heel breed en mannelijk gaat worden. En dan wordt er gelijk bij gezegd dat zoiets echt heel lelijk is. Dus als je buikspieren hebt dan ben je gelijk een man? De bikini klasse is echt iets heel anders dan bodybuilding, al lijken mensen dat verschil niet echt te snappen. En dan nog, het is mijn keuze. Ik vind het figuur van een bikini atleet dicht bij mijn beeld van perfectie komen. Andere mensen mogen natuurlijk hun mening hebben, maar het meervoudig zeggen dat ik er dan niet meer uit ga zien, doet me echt niets. Ik ga dit voor mezelf doen en mensen die mij respecteren, zullen ook mijn keuzes accepteren. Zelf vind ik het fysiek van vrouwelijke bodybuilders iets te ver gaan, maar ik respecteer zeker de discipline die ze hebben om dat te bereiken. Ik weet zeker dat 95% van de mensen dat niet zou kunnen bereiken omdat ze de wilskracht en discipline niet hebben. In de bikini klasse heb ik 2 grote voorbeelden: Nathalia Melo (links) en Andreia Brazier (rechts). Zij zitten al jaren in het vak en ik kan alleen maar dromen van zo’n lichaam. Maar het is natuurlijk wel altijd een goed voorbeeld om naartoe te streven!
nathalia meloAndreia-Brazier16

Oh en het laatste vooroordeel dat ik voor nu uit de wereld wil helpen: eiwitshakes zijn niet gevaarlijk en vallen zeker niet onder anabolen! Ik heb al een paar keer meegemaakt dat mensen zeggen dat ik moet stoppen met die chemische onzin en dat het gevaarlijk is voor me. Nee, dat is het niet, want het is een natuurlijk product wat ervoor zorgt dat je spieren sneller kunnen herstellen. Ik kan ook veel meer kip, vis en kwark gaan eten, maar daar heb ik het geld niet voor. Plus al dat eten voorbereiden kost veel tijd en met mijn studie wordt dat soms lastig.

Eens in de zoveel tijd zal ik hier wat posten over hoe mijn vooruitgangen zijn, maar de focus blijft natuurlijk op workouts, voeding en hardlopen voor jullie!

Category: Dagboek | Tags: , , ,

2 comments on “Mijn doel: bikini fitness

  1. Top om te lezen meid. Ik herken de verhalen zo erg. “O nee wil je zo worden? Dat is toch niet mooi?” Nee dat buikje van jou zeker wel, denk ik er in stilte maar bij. In welke lengteklasse doe je mee? Ik doe namelijk ook mee met de Flexcup. Leuk :)

  2. Je bent goed bezig. Mijn doel is de Enercup 2016. Ben er nu al keihard voor aan t trainen.
    Heel veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>