Preppen

20141119_130909

Preppen is een term die veel voorbij komt als je wat vaker op fit blogs kijkt. Het is een gezonde, gemakkelijke en vaak ook goedkope manier van je eten klaarmaken voor een hele week. Ook ik prep tegenwoordig enthousiast.

Vroeger was ik helemaal niet met voeding bezig. Mijn moeder kookte en ik at wat de pot schaftte, want er werden toch alleen maar dingen gemaakt die ik lustte. Toen ik op kamers ging wonen vanwege mijn studie, was het voor het eerst dat ik voor mijn eigen eten moest zorgen en ik kan je vertellen dat het een drama was. Als ik laat in de middag thuis kwam van de studie had ik geen zin om te koken en gooide ik er vaak een magnetron maaltijd in. Super ongezond en eigenlijk ook helemaal niet lekker, maar ja de gemakzucht won het toch elke keer weer. In dat jaar kwam ik ongeveer acht kilo aan.

Dat was voor mij de reden om het roer om te gooien. Ik besloot één keer per week boodschappen te gaan doen en bakjes eten in te vriezen. Opeens was ik veel minder geld kwijt aan boodschappen en ik zag ook duidelijk verschil wat betreft mijn lichaam. Tegenwoordig maak ik bijvoorbeeld een grote pan met groente, gehakt en pasta saus en dit vries ik in. Aangezien mijn nieuwe vriezer niet heel groot is, doe ik het tegenwoordig in zakjes in plaats van bakjes, omdat dit net iets makkelijker past. Of ik kook boontjes, rijst en kip en doe dit in drie bakjes en gooi die in de koelkast. Je kunt het dan ongeveer 2 à 3 dagen bewaren en dat komt voor mij bijvoorbeeld precies goed uit met werk.

Sinds kort val ik namelijk vijf weken in voor een vriendinnetje die momenteel aan het rondtrekken is in Thailand. Maar haar werk is twee uur reizen van mijn huis vandaan en dan ook nog eens van 16:45 tot 21:00. Aangezien ik al die tijd dansles moet geven is het voor mij niet mogelijk om tussendoor te eten, dus neem ik een bakjes met groente en kip mee voor daarna en een bakje wat ik rond 14:30 eet. Ideaal dus!

Preppen is voor een student een van de beste dingen. Je bespaart geld, je eet gezond en het is zoveel beter dan een vieze, smaakloze magnetronmaaltijd. Dus als je het nog niet deed, raad ik je aan om het een keer te proberen. En voor degene die het wel doen: wat maken jullie altijd?

Category: Dagboek, Voeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>